Ülkemize özel tatlı çeşitlerinden baklava, kendi insanımız tarafından en çok tüketilen ve sevilen tatlılar arasında başı çekmektedir. Özellikle ramazan aylarında iftar sonrasında sık sık tüketilen baklava, Gaziantep ilimizin yöresel ürünleri arasında yer almaktadır. Gaziantep'e özel olan bu tatlı çeşidi, ülkemizin birçok ilinde de tüketimi yoğun olarak olduğu görülmektedir. Peki, ülkemizde en çok sevilen bu tatlıyı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Her tatlı ve yemek çeşidinde olduğu gibi baklava yaparken de dikkat edilmesi gereken ilk unsur kullanılan malzemenin kalitesi ve lezzetidir. Örnek vermek gerekirse baklayı öne çıkaran malzeme arasında yer alan fındık ve fıstık lezzetsiz olduğu zaman tüm baklavanın yenemeyecek şekilde olması anlamına gelebilmektedir. Özellikle fıstıklı baklava diye tabir ettiğimiz tatlı çeşidinde en önemli malzeme olan fıstık, baklavayı öne çıkaran etkenler arasında yer almaktadır. Fıstıktan sonra baklavada en dikkat edilmesi gereken malzeme ise yapımında kullanılan hamurdur. Hamurun lezzetine dikkat edilmesi gerekirken, bir yandan da işçilik ön plana çıkmaktadır. Özellikle baklava hamurunu açarken çok ince açılması ve bunun en az 10 defa tekrarlanması gerekmektedir Usta ellerde açılmayan baklava hamurları, kıvamına gelmeyerek tatlının istenilen şekle gelebilmesini engellemektedir. Özellikle Gaziantep ilinde bu iş bir sanat gibi yapılmakta olup, burada üretilen baklavalar büyük şehirlerde satılan tatlılardan farklılık göstermektedir. Bizler bir araştırma yaparak bu il dışında oturan bireylerin baklava ihtiyaçlarını kolay yoldan gidermelerini sağlayacakları bir site keşfettik. http://www.antepdukkani.com isimli site tüm baklavaları günlük ve gününde teslim ederek, tatlı severlerin istediğini lezzetleri keyifli şekilde yemesini sağlamaktadır. Site üzerinden sadece baklava değil birçok ürüne kolaylıkla ulaşabilir, kısa süre içerisinde sipariş verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder