9 Kasım 2012 Cuma

SAĞLIKLI VE LEZİZ ÇEREZLER

Günümüzde Kuruyemiş alışkanlığı etkili bir boyuttadır. Her ne kadar çayın veya meşrubatların yanında atıştırma olarak sunulsa da bilinmeyen mucizeler saklamaktadır içinde. Hem lezzetli hem faydalı olan kuruyemişler oldukça vitaminlidir. Günlük olarak hem yetişkinlerin hem çocukların muhakkak tüketmesi lazımdır. Hem kalori hem de doyurucu etkisi ile diyetlerde, ara öğünlerde tavsiye edilmektedir. Değişik aroması ve hoş tadı ile dikkat çeken bir besinde soslu mısırdır. Sosu sebebiyle çok olağan bir tat alan mısır uzun muameleler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Mısır lifli bir besindir. Lifli gıdalar ise bağırsaklar için oldukça yararlıdır. Kan şekerinin daha iyi seviyelerde olmasını ve dengelemesini sağlar. Kabızlığı önleyicidir ve bağırsak sisteminin güçlenmesinde etkilidir. İçerdiği yüksek karbonhidrat protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 sayesinde kişiyi ciddi anlamda zinde tutar kuvvet katar. Kuruyemişler hem çeşni ve aromaları bakımından hem sağladığı mineraller ve vitaminler bakımından epey çok faydalıdır. Son zamanlarda ülkemizde tüketimi oldukça yaygınlaşan kaju hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir kuruyemiştir. Ülkemizde yeni keşfedilen kaju eşsiz tadı ile çok lezzetlidir. İçeriğinde selenyum, potasyum, fosfat, çinko, D vitamini, magnezyum özellikleri sayesinde tam bir sağlık deposu gibidir. Kaju özellikle de erkeklerde sperm oluşmasında çok etkilidir. Hamilelik zamanında alınması gereken, anne ve bebek için gereken demir minerallerini içermektedir. Hamileliklerde ara öğün olarak kaju fıstığı kullanılabilir, çok yararlı ve faydalıdır. Hastalıklara karşı vücudu dirence sokar. Kaju kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Çok aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Ayrıca tansiyon düşürücü özelliğe sahip olup, sinirlerin ve kalp kaslarının daha sağlıklı olmasına destek olur. Daha çeşitli faydaları bulunan kaju ve soslu mısır tatları ve etkilerinden dolayı günlük öğünümüzün bir parçası olarak alınmalıdır.http://www.katarkuruyemis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder